9 dl flormelis
2,5 dl kakao
180 g blødt smør
1,25 dl lun mælk (hvis du vil ha en frosting der er stiv, skal du tilsætte lidt af gangen, og ikke nødvendigvis det hele)
3 tsk vanillesukker
Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme.
Det er en super lækker og nem frosting. Undlader du kakaoen har du vanille frosting, og skifter du mælken ud med for eks jordbær sirup, har du jordbær frosting. Hvis du vil lave en swirl, så er det ikke nok med halvdelen af opskriften, da der går ret meget til det.
Mud cake
250 g smør
250 g mørk chokolade (fungere også fint med lys)
8 tsk. instant coffee (har jeg aldrig brugt da vi ikke drikker kaffe herhjemme)
180 ml vand
150 g self-raising mel (laves af: 215 g mel, 2 ½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.)
150 g mel
60 g kakao
½ tsk. natron
550 g sukker
4 æg 8 tsk. rapsolie
125 ml kærnemælk
Smør, chokolade, vand og (kaffe) kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selv-raising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk blandes let sammen med en gaffel for sig selv.
Det hele røres sammen i en skål med en dejskraber. Sørg for at komme godt omkring så der ikke er mel klumper i dejen.
Dejen hældes i en form betrukket med bagepapir i bund og op af siderne. Kagen hæver temmelig meget, så lav gerne siderne højere end selve formen.
Kagen bages ved 160 grader i 1 time og 50 min, midt i ovnen.
Kagen skal have ro, og kan godt falde sammen. Så undlad hopperi ved siden af ovnen;), og vent længe med at kigge ind. Jeg åbner slet ikke ovnen den første 1 ½ time.
Her efter afkøler jeg kagen, pakker den ind i husholdningsfilm og så i køleskabet. Jeg bager den gerne nogle dage inden den skal bruges, for den bliver simpel hen så lækker af at få lov til at stå i køleskabet.
225 g smør
496 g sukker (oprindeligt mål er i cups, derfor det skæve tal)
4 æg
2 ½ dl creme fraiche
425 g mel
2. tsk bagepulver
5 modne bananer
Smør og sukker røres til en blød, luftig, cremet masse. Æggene tilsættes et efter et. Herefter tilsættes creme fraiche og når det er rørt godt sammen, sigtes mel og bagepulver i dejen af et par gange. Til sidst vendes de moste bananer i og dejen fyldes i papir forme, ca lidt mere end halvt op. De bages i ovnen ved 175 grader i ca 25 min. Stilles til afkøling på en rist, så de kan blive klar til topping.
lånt fra Annettes Kager
Hej Nanna
SvarSletDet er fint nok at du har lånt mine opskrifter, men er du ikke sød så at linke til min blog. Så man kommer til min blog når man klikker på lånt fra Annettes kager
Hej Nanna
SvarSletDet samme gælder lånte opskrifter mv fra min blog - sæt lige et link på.
God fornøjelse med bageriet.
Hilsen Nanna
PynteKagen.blogspot.com